tiistai 4. joulukuuta 2012

Vituttavat asiat osa 1

 Erittäin hyvin raivostuttava asia elämässä on ihmiset, mutta erityisen raivostuttava ihmistyyppi on se, joka ei maksa velkojaan. Raha niille kyllä kelpaa, mutta takaisin maksamisessa kestää aina vähän turhan kauan. On rasittavaa antaa omaa rahaansa jollekulle joka lupaa kyllä maksavansa huomenna, ylihuomenna, viikon päästä tai "sitten kun saa rahaa" ja kysellä sitten kuukauden päästä että olisko nyt sitä rahaa.
 "Sitten kun saan rahaa" on suora vale. Kyllä sen näkee, rahaa tulee ja menee tasasta tahtia. Itse puin hiljaa nyrkkiä taskussa kun toinen ostaa itselleen turhaa paskaa, joskus jopa ihkuttaa siitä minulle. Mitä helvettiä? Maksa velkas ennen ku rupeet ostelemaan mitään turhaa!
 Sitten on itse se perimisprosessi. Millä kavereilta voi periä velkoja? Jopa ystävällinen huomautus asiasta saa kaverin näkyvästi ärsyyntymään. Tällainen blogiavautuminen saa ne varmaa raivon partaalle. Arvatkaa mikä saa mut raivon partaalle? Ne eurot jotka tuntuu päivä päivältä enemmän kusetukselta ku velalta. 
 Jos luulet ettet pysty maksamaan velkojasi, ala laskemaan sitä rahamäärää joka on kulkenut käsiesi läpi sen jälkeen kun otit velkaa ja mietipä että kuinka paljon siitä tarvitsit. Mieti mitä kaikkea sait velkarahallasi. Mieti sanaa "velka". Se tarkoittaa, että otat lainaa tiukan paikan tullen ja maksat heti kun pystyt.
 Anteeks nyt vaan jos mielipiteeni veloista ärsyttää, mutta kun läheisen kaveri on sille velkaa 80€, itelle kaverit ~40€ ja kaikkialla kaikki kaverit velkaa toisilleen satunnaisia summia alkaa itse kultakin loppua kärsivällisyys.

6 kommenttia:

  1. Omaa rahankulutustas sivusta katsellen tuo 40€:n vaatiminen vaikuttaa hiukan pihiydeltä. Toki ymmärrän että rahantulosi ei ole valtavaa, mutta jos todella tarvitsisit tuota neljää kymppiä, sinulla olisi se kourassa omista säästöistäsi. Tarkoitan tällä että onko noin pienellä rahasummalla oikeasti väliä kun tuhlaisit sen kumminkin?

    VastaaPoista
  2. Jos joku lainaa multa rahaa ja lupaa maksaa takas mä myös oletan että se maksaa takas. Ja ihan yhtä hyvin ne toiset tuhlais sen 40€. Jos tietäsin että jollakulla ois hengenhätä ja tarvis rahaa ni sit en ois kirjottamassa tällasta. Mieluummi tuhlaan ite 40€ ku annan muiden tuhlata, ja saihan ne sillä lainalla jotain haluamaansa jo kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä että ne käyttää rahojansa eikä heti maksa takasin sä et menetä mitään enempää. Okei sulla ei ole nt 40€ mutta vaikka ne ois maksanu sen takas niin olisit käyttäny ne jo. Ajattele asia vaikka niin että sulla on säästössä 40€. Oliko nää ihmiset luvannu sulle päivämäärän kun ne maksaa takas? Jos ei, niin sit se on sun syys kun et vaatinu niiltä päivämäärää. Jos ne lupas päivämäärän muttei maksanu sillonkaan, joko annoit niille lisäaikaa tai sitten sulla ei ole kovin luotettavia ystäviä.

      Poista
    2. Ehkä niillä 40 eurolla olisi parempaakin käyttöä, kuin lahjoittaa eteenpäin. :) käydä syömässä, ostaa herkkuja jne. Mielummin mä ainakin itse käytän rahani turhanpäiväseen ku annan toisten käyttää _mun_ rahoja turhanpäiväseen kun sitä rahaa muutenki saa vain kerran kuukaudessa.

      Poista
    3. Höhm. Ei ole kyse lahjoittamisesta jos lainaaja maksaa edes joskus takaisin, oli se sitten huomenna tai vuoden päästä. Ja mielestäni syöminen/herkkujen ostaminen on huonompaa käyttöä kuin rahan antaminen esimerkiksi katumuusikoille.

      Poista
  3. oot oikeessa! :) en koskaan halua lainata rahaa koska tiedän jo etukäteen etten onnistu maksamaan takaisin :-D

    VastaaPoista